Quan Barcelona no és el centre. Lluitar per ser visibles

El passat 4 de juliol La Vanguardia va publicar el reportatge “Editar en català en temps de crisi: Quan Barcelona no és el centre” que resumia breument la situació actual de les editorials catalanes. L’article destacava que, a excepció de la concentració editorial a Barcelona, la resta de petites i mitjanes editorials del territori intenten seguir resistint.

Son interessants les opinions que queden plasmades en l’article, com la de Xavier Mallafré, president del Gremi d’Editors de Catalunya, que apunta que ja no importa en quin lloc se situa l’editorial, doncs “tots som perifèria d’alguna cosa o no ho és ningú. L’únic desavantatge és que tenen menys presència en els mitjans de comunicació de Barcelona”.

A l’any s’editen uns 10.200 títols en llengua catalana, tot i així les editorials estan patint una crisi econòmica accentuada degut al canvi de model sorgit per les noves tecnologies, a la competència amb editorials castellanes, als nivells pobres de lectura, a la saturació de títols i a la baixada de preus, entre d’altres.

Tot i així les editorials catalanes proliferen i en van apareixent de noves amb noves idees. I per a poder tirar endavant les editorials catalanes s’han de sectoritzar i buscar la qualitat minoritària buscant sectors del mercat que encara quedin per explorar.

Des de Zenobita edicions estem a favor d’aquesta línia i posem a l’abast obres amb l’objectiu d’ensenyar i aprendre història i el patrimoni, a més de promoure la publicació per part dels autors catalans de la zona i fomentar la lectura en català.

Aquesta entrada s'ha publicat en Editorials catalanes i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s