Zenobita edicions publica una aproximació biogràfica de Josep Alabern, qui ha estat gerent d’Aigües de Manresa durant molts anys

Zenobita edicions, per encàrrec d’Aigües de Manresa, acaba de publicar el llibre Josep Alabern, el Senyor de les Aigües, de l’historiador manresà Francesc Comas. L’obra, que ha comptat amb la col∙laboració denombrosos testimonis, aprofundeix en la biografia d’aquest destacat enginyer industrial manresà, recentment jubilat, que ha estat al capdavant de l’empresa pública Aigües de Manresa durant més de tres dècades.

“Un personatge polièdric”, “un bon home, una bona persona o un bon amic”, “molt més gran i imponent per dins que per fora”, “irònicament intel∙ligent”. Així el descriuen les persones que l’han conegut i compartit despatx, converses o escacs, una de les seves passions. Avui la filosofia de la tècnica li ocupa la major part del seu temps lliure i, fins i tot, ha escrit un llibre –no publicat– sobre el tema.

Aquest llibre homenatge inclou un interessant capítol sobre la seva filosofia de l’aigua: “L’empresa privada dona bon servei per poder fer diners, mentre que la pública ha de fer diners per poder donar un bon servei”. Durant tots els anys de la seva vida professional, Josep Alabern ha defensat l’aigua com un bé públic que cal protegir. També aprofundeix en la història d’Aigües de Manresa, història que va intrínsecament lligada amb el personatge des de la seva fundació, l’1 de gener de 1982, la seva implicació cívica, els nombrosos reconeixements que ha rebut i el seu bagatge com a ànima impulsora d’iniciatives estratègiques pel territori com el Centre Tecnològic de Manresa o la societat Projectes Territorials del Bages.

La presentació del llibre va tenir lloc aquest dilluns, dia 13, en un acte sorpresa al Museu de la Tècnica de Manresa.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s