L’Ajuntament de Súria i Zenobita edicions publiquen un quadern didàctic dedicat al poeta Salvador Perarnau

Zenobita edicions, per encàrrec de la Comissió Commemoració Perarnau (2020-21) i l’Ajuntament de Súria, ha publicat el quadern Salvador Perarnau, el poeta de Súria. Aquest projecte didàctic, pensat per a nens i nenes del cicle mitjà i superior de primària, és un reconeixement i homenatge al poeta surienc del qual recentment s’ha celebrat el 125è aniversari del seu naixement.

El projecte Salvador Perarnau, el poeta de Súria, escrit pels mestres i didactes Isabel Morales Garcia i Josep Antoni Serra Santallusia, és una iniciativa divulgativa més de l’Ajuntament de Súria per apropar els nens i nenes de primària la figura d’aquest important personatge nascut a les acaballes del segle XIX i del qual darrerament s’ha commemorat el 125è aniversari del seu naixement amb una sèrie d’actes en honor seu, com l’estrena del mural a la plaça que porta el seu nom, l’exposició dels seus poemes, recitals de les seves obres, itineraris pels llocs importants per al poeta, etc.

A la primera part del quadern, s’hi inclou un seguit de propostes didàctiques per conèixer l’entorn on va néixer i créixer Perarnau, la colònia Fusteret de Súria, així com els moments més destacats de la seva biografia i del context ambiental i històric.

A la segona part, l’alumnat aprofundirà en els elements bàsics del llenguatge poètic de Perarnau: adjectius, comparacions, sentits figurats…; podrà memoritzar i recitar alguns poemes i practicar l’entonació de les frases segons la intencionalitat de l’escriptor. També, a partir de l’experiència literària del poeta, l’alumnat serà convidat a comunicar sentiments,emocions i records amb les seves creacions poètiques.

El projecte s’ha presentat aquest dijous dia 15 de setembre a la Sala de Sessions de l’Ajuntament de Súria, amb la participació dels autors i de l’alcaldessa accidental, Alba Santamaria, en una sala plena de mestres i persones interessades en la figura del poeta Perarnau als quals se’ls va lliurar un exemplar de l’obra.

Com a colofó, Josep Peramiquel, es va encarregar de fer la presentació d’una breu filmació d’imatges inèdites de la diada d’homenatge que Súria va retre al poeta el setembre de 1966, quan va tornar a la vila.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s