Nou quadern didàctic dedicat a les construccions rurals en el món de la vinya

Zenobita edicions, per encàrrec de l’Ajuntament d’Algerri (la Noguera), acaba de publicar el quadern didàctic Els trullets d’Algerri. Aprenem d’una comunitat agrària històrica. Aquesta publicació ofereix una visió de la cultura i la tradició vinícola dels pobles de ponent, destacant la importància que la vinya va tenir en el passat com a activitat agrícola principal i les estratègies de la comunitat per fer front a l’augment de la producció de vi, en determinades èpoques.

El projecte didàctic Els trullets d’Algerri, escrit per l’investigador local i professor de la UAB, Jesús Brufal Sucarrat, és una iniciativa de l’Ajuntament d’Algerri per apropar als nens i nenes de primària i secundària aspectes de la història agrícola.

Concretament, s’hi destaca la importància de la vinya com a principal activitat econòmica durant l’època moderna fins als primers anys del segle XX i la construcció dels trullets com una conseqüència directa de l’augment de la producció de vi.

En el quadern es dona a conèixer que els trullets eren construccions rurals on s’hi guardava el raïm i s’hi produïa el vi, i es recorda que són un element patrimonial de la cultura i la tradició vinícola d’Algerri i dels pobles de l’entorn que cal conservar i recuperar. El quadern també detalla les diferents tasques agrícoles que es realitzaven durant les estacions de l’any per al manteniment dels ceps i les estratègies per elaborar i emmagatzemar el vi.

Zenobita edicions compta amb una llarga trajectòria en la publicació de quaderns didàctics. Destaquem la col·lecció Aprendre del patrimoni, que integra publicacions didàctiques encarregades per diversos museus i institucions perquè serveixin de guia o complement a les exposicions que organitzen, i la col·lecció Medi històric, que pretén fer accessible la història als infants des dels 5­6 anys en endavant.

L’acte de presentació d’Els trullets d’Algerri va tenir lloc el dissabte passat davant mateix dels trullets situats als afores del poble. Hi van intervenir el mateix autor, Jesús Brufal, l’alcalde i president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i l’editor de Zenobita edicions, Josep Antoni Serra. L’Ajuntament i les entitas col·laboradores van oferir un tast de vins i un taller infantil de descoberta del medi.

Més informació i comandes, aquí.

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s