Un nou llibre fa un recorregut per la historia de Fonollosa a través de les seves cases i els seus habitants

Zenobita edicions, per encàrrec de l’Ajuntament de Fonollosa, ha publicat Fonollosa. Les cases, una obra que recull la història d’aquest poble del Bages a través de les cases i masos que conformen el seu patrimoni urbanístic, així com del llegat dels seus habitants (el mateix autor, Ernest Molins, ja havia aprofundit anteriorment en la història i el patrimoni dels altres nuclis del municipi: Fals i Camps). La presentació del llibre tindrà lloc aquest diumenge, 6 de desembre, a les 12 del migdia a l’entorn de l’Alzina de Querol. L’acte serà a l’aire lliure per garantir les mesures de seguretat.

Ara, aquest volum, se centra en l’estudi del nucli bàsic del municipi, Fonollosa. En total, s’han catalogat més d’un centenar de cases i masos, dividits en 10 capítols segons l’àrea geogràfica: Carrer de l’Església, Carrer Nou, Raval del Sastre, Raval del Paisà, Raval de la Poca Farina, Les Garrigues, La Solana, La Vall i Becardit i Querol i la Morera. Finalment s’hi inclou un capítol sobre els masos medievals.

El text d’Ernest Molins Roca, completa les recerques publicades en els “Quaderns de la Memòria Històrica de Fonollosa” i inclou mapes, esquemes o arbres genealògics dels hereus o propietaris de les cases del poble i més de dues-centes fotografies i imatges. L’autor ha publicat diverses obres sobre aquest terme municipal, ha signat Fals, les cases (2009), Fals, la història (2016) i Camps, les cases i la història (2019). L’Ajuntament té previst impulsar properament la publicació de Fonollosa, la historia, obra que clouria aquesta col·lecció sobre el municipi.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s